SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgi Paketi Tanımları
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle 10 Eylül 1992 yılında  kurulmuş olup Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  bünyesinde YÖK tarafından açılması uygun görülen ve eğitim-öğretime devam SHMYO bünyesinde 7 bölüm ve 20 program aşağıda belirtilmiştir.
 
Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü: Fizyoterapi Programı, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı, İş ve Uğraş Terapisi Programı
Eczane Hizmetleri Bölümü: Eczane Hizmetleri Programı
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü: İlk ve Acil Yardım Programı, Ameliyathane Hizmetleri Programı, Diyaliz Programı, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı, Odyometri Programı,  Optisyenlik Programı
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü: Çocuk Gelişimi Programı
Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü: Yaşlı Bakımı Programı, Evde Hasta Bakımı Programı
Dişcilik Hizmetleri Bölümü: Ağız ve Diş Sağlığı Programı
 
Yüksekokulumuz personel kadrosu, idari işleri yürütmek üzere 1 Müdür, 1 Yüksekokul Sekreteri, 3 Bilgisayar İşletmeni ile 2 Doçent, 7 Doktor Öğretim Üyesi, 37 Öğretim Görevlisinden oluşan 46 Öğretim Elemanı, 5 idari personel olmak üzere toplam 51 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Yüksekokulumuz 3615 m2 alan içerisinde 12 derslik, 1 amfi, uygulamalı dersler için 4 adet laboratuvar, 1 adet kantin, 1 adet drama salonundan oluşmaktadır. Yüksekokulumuzun 2024 Haziran sonu verilerine göre 2372 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır.
 

Değerlerimiz

  • Yenilikçilik
  • Katılımcılık ve demokratiklik
  • Etik değerlere bağlılık
  • Şeffaflık
  • Öğrenci merkezlilik
  • Şehir, ülke ve dünya sorunlarına duyarlılık
  • Tarafsızlık ve güvenilirlik
  • Evrensellik
  • Bilimsellik
  • İnsana ve doğaya saygılı
  • Türk dilinin doğru kullanılması ve yaygınlaştırılmasına karşı duyarlılık

Hedeflerimiz

  1. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütmek, amaçlarını ve önemini iç/dış paydaşlarımıza aşılamak.
  2. İç paydaşlarımızın aidiyet duygusunu geliştirmek.
  3. Öğrencilerimizin hem eğitim hem de mezuniyet aşamasında alanında her yönden tam donanımlı hale gelmesini, mesleki yeterlilik, bilgi, beceri ve etkili iletişime sahip olmasını, etik ve insani değerlere saygılı önlisans teknikerleri yetiştirmek.
  4. Akademik personelin ulusal ve uluslararası bilimsel araştırmalarına katılımını teşvik etmek, tanınırlık düzeylerini artırmak.
  5. Yüksekokulumuzun sosyal aktivite ve sorumluluk faaliyetlerini artırmak, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınabilirliğini artırmak, öğrencilerin ilk sırada tercih edebileceği saygın bir yüksekokul olmak.
  6. Yüksekokulumuz öğrencilerinin eğitim/öğretim kalitesini artırmak, öğrenci merkezli eğitim anlayışını benimsemek, fiziki imkan ve olanakların geliştirilmesini sağlamak, Üniversitemiz tarafından belirlenen ‘’Stratejik Plan’’ doğrultusunda hedeflerimizi güncellemek. (SWOT analizleri)
  7. Eksikliklerin tespiti doğrultusunda iyileştirme ve güçlendirme çalışmalarını yürütmek.
  8. Bologna eğitim sisteminin bütün aşamalarıyla uygulanmasını sağlamak.
  9. Birimimizin etkin bir şekilde tanıtımını sağlamak ve dış paydaşlarla ilişkilerini güçlendirmek
  10. Birimimizde ‘’Alt Mezun Birliği’’ ni etkin hale getirmek, mezunlarımızın takibini yapmak.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/facAbout.aspx?curOp=facAbout&curUnit=22&lang=tr