GIDA MÜHENDİSLİĞİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES
Program İçeriği

Programın Amacı:

Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programının amacı; öğrencinin bir bilim alanında belirli bir bilgi ve beceri birikimi edinmesine ek olarak, bilimsel araştırma yapmasını, bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazanmasını sağlamaktır.

Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programının  hedefi; mesleki etik bilincine sahip yetkin ve yenilikçi araştırmacılar yetiştirmektir.



Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Sulhattin YAŞAR
Tarihçe
2017 yılından beri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda tezli yüksek lisans eğitimi yürütülmektedir. Anabilim dalında yürütülen tezli yüksek lisans programında yüksek lisans düzeyinde gıda mühendisliği, gıda bilimi ve gıda teknolojisi dersleri verilmektedir. Öğretim dili Türkçedir. Bölümde öğretim ve araştırma faaliyetleri, 2 derslik ile yeterli donanıma sahip 2 genel ve 6 araştırmaya yönelik laboratuvarda, 15 akademik personel ile yürütülmektedir. Anabilim dalımız mezunları Gıda Mühendisliğinde yüksek lisans derecesi almaktadırlar.
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Gıda Mühendisliği anabilim Dalında tezli yüksek lisans öğretim programına Gıda Mühendisliği Lisans diplomasına sahip olan adaylar ile Gıda Mühendisliği Anabilim dallarının uygun gördüğü Gıda Mühendisliği Lisans diploması dışındaki bir lisans diplomasına sahip adaylar da kabul edilirler. Diğer koşullar Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde açıklandığı şekilde yürütülür.
Üst Kademeye Geçiş
Lisansüstü programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci, Gıda Mühendisliği Biyoloji bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora ya da lisansüstü eğitim-öğrenim programlarına başvuruda bulunabilir.

Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet için öğrencinin Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı programının öngördüğü bütün zorunlu dersleri başarmış (en az 7 ders ve 1 seminer) ve tezini başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. Mezuniyet kuralları ile ilgili diğer kurallar Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilmiştir.
Mezun İstihdam Olanakları
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı tezli yüksek lisans mezunları; gıda endüstrisinin tüm dallarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması ve proses tasarımında, üretimi, işlenmesi, korunması, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullara uygun olarak yürütülür.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=12497&lang=tr