SOSYAL GÜVENLİK - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

2017-2018 Eğitim öğretim yılında Sosyal Güvenlik normal öğretim programı Ermenek Meslek Yüksek Okulu Bünyesinde açılmıştır. Programda 50 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Programda üç akademik personel mevcuttur.

Sosyal Güvenlik programının temel amaçları; kamu kurumlarında ve özel işletmelerde sosyal güvenlik işlemlerini bilgisayar destekli olarak yapabilen,  sosyal ilişkileri ve iletişimi güçlü, matematik işlemleri ve mantık hesaplama konularında başarılı, belleği güçlü, ayrıntılar üzerinde durabilen, güncel mevzuatı yakından izleyen, hukuki sorumluklarının farkında olan, temel düzeyde idarecilik bilgi ve becerisine sahip mezunlar yetiştirmektir.

Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Güven ÇAPRAK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr. Gör. Ümmü ALTIN
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Musa ALTIN
Sekreter
Yüksekokul Sekreteri Ali DAĞATAN
Tarihçe
Ermenek Meslek Yüksekokulu; Selçuk Üniversitesine bağlı olarak 12.12.1990 yılında kurulmuştur. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 29 mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 5662 sayılı Kanun'la kurulan 17 yeni üniversiteden biridir. Ermenek Meslek Yüksekokulu bu tarihten itibaren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında Sosyal Güvenlik normal öğretim programı Ermenek Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır.
Kazanılan Derece
Önlisans Mezunu.
Kabul Koşulları
Türk öğrenciler, SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMINA Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) sonucuna göre kabul edilirler. ÖSYM tarafından düzenlenen Yüksek Öğretime Giriş Sınavında (YGS) başarılı olanların YGS-5 puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır.
Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir. Daha fazla bilgi için Kurumsal Bilgileri menüsünde yer alan Lisans ve Ön Lisans Kabul Prosedürleri ve Kayıt Prosedürleri bölümünü ziyaret ediniz.
Üst Kademeye Geçiş
DGS Sınavı ile bölüm ile ilgili lisans programlarına geçiş yapılabilmektedir. Bu Programlar Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Maliye, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler.
Mezuniyet Koşulları
120 AKTS'yi sağlamak, genel not ortalaması en az 2.00, müfredatındaki tüm dersleri geçmiş olmak ve 8 AKTS'li zorunlu staj yapmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Sosyal Güvenlik Programı mezunları, iş dünyasında kamu ve özel sektör işletmelerinde insan kaynakları, muhasebe ve halkla ilişkiler bölümlerinde meslek elemanı, uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici yardımcısı olarak çalışma imkanına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar 100 üzerinden değerlendirilmektedir. Genel kural olarak değerlendirme ders başına 1 vize (%40) ve 1 final sınavı (%60) üzerinden yapılmaktadır. Not ortalaması bağıl değerlendirme ile hesaplanarak ortalamanın üstündeki öğrenci başarılı sayılır.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=12514&lang=tr