Pastacılık ve Ekmekçilik Programı 2019 yılında açılmış olup, 2020 - 2021 Güz yarıyılından itibaren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde Normal Öğretim olarak eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır.. Bölümümüz için 30 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir.
Programın temel hedefi; ulusal ve uluslararası anlamda bağımsız işletmeler (pastahaneler, fırınlar, kafeler vb.), gıda ve turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu pastacılık ve ekmekçilik alanında gerekli olan tüm teorik bilgiye hâkim ve mesleki deneyime sahip, en az bir yabancı dile hâkim, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, gastronomi alanında kendi alanıyla ilgili en son gelişmeleri yakından izleyen, insan ilişkilerinde becerikli, vizyonu geniş, yaratıcı, kalifiye insan gücünü yetiştirmektir.
Bu programdan mezun olan bireyler konaklama işletmelerinin pastane veya ekmek bölümünde çalışabileceği gibi, bağımsız pastane, kafe, fırın gibi unlu mamullerin üretilip satıldığı işletmelerin de sorumluluğu alabilecek bir konuma gelmektedir. Ayrıca çeşitli işletmelerde, alakart yemek hizmeti sunan işletmelerin tatlı bölümlerinde, kamu kurumu mutfaklarının pastane bölümlerinde vb. yerlerde de pastacılara ihtiyaç duyulmaktadır.
Bölümümüzde 80 öğrencinin aynı anda uygulama yapabileceği iki adet uygulama mutfağının yanı sıra 30 kişilik bir otel ve ve otelde bulunan restoran uygulama sahası bulunmaktadır.
Turizm sektörü ile yakın ilişkiler doğrultusunda, nitelikli işletmelerde öğrencilerimizin stajına katkıda bulunurken, turizm sektöründen gelen eğitim kadrosu ile müfredatın sektörün taleplerine göre güncellenmesi sağlanmaktadır.