YAŞLI BAKIMI - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 30
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
YAŞLI BAKIMI
Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Keriman YILDIZ
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Mehmet SELÇUK
Sekreter
Yüksekokul Sekreteri Bülent Doğan
Tarihçe
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan 10.09.1992 tarihli protokolle Selçuk Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. 2010 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından Yaşlı Bakım programı açılarak eğitim öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavdan yeterli puanı almak
Üst Kademeye Geçiş
ÖSYM'nin yapmış olduğu DGS'dan yeterli puanı alanlar Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Gerontoloji, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet Programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programdaki dersleri başarıyla tamamlamış olmak ve 30 iş günü olan yaz stajını yapmış olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında, Belediyelerde, Hastanelerde, Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Özel Kurumlarda bulunan yaşlıya yönelik hizmet alanlarında çalışabilir. Huzurevlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, yaşlı için gündüz merkezlerinde, hospicelerde, sağlık birimlerindeki yaşlıya yönelik uygulamalarda, evde bakım hizmetlerinde uzman gözetiminde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için en az bir ara sınav ve bir yarıyıl/ yıl sonu sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavından başarısız olan öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilir. Yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavlarına girmeyen ve 40'ın altında puan alan öğrenciler başarısız kabul edilir. Yarıyıl/ yıl sonu ve bütünleme sınavlarına girebilmek için, devam koşulunu yerine getirmek ve uygulamalarda başarılı olmak gerekir. Sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl içi değerlendirmelerinin %40 ve yarıyıl/ yılsonu sınavı veya bütünleme sınavı notunun %60'ının toplanması ile virgülden sonra iki basamak alınarak dersin başarı ortalaması belirlenir. Uygulamalı derslerden başarılı olmak için uygulama notunun 60 ve üzeri olması gerekir. Dersin başarı notu, dersin başarı ortalaması esas alınarak bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak hesaplanır. Geçme notu 60'tır.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1153