DİŞ HEKİMLİĞİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 5
Azami Süresi (Yıl) 8
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Doğan Ilgaz KAYA
Tarihçe
Cumhurbaşkanlığı Makamının 4/12/2018 tarihli ve 409 sayılı tensipleriyle 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesi gereğince Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak “Diş Hekimliği Fakültesi” kurulmasına karar verilmiştir. Bu Cumhurbaşkanlığı Kararı; 5/12/2018 tarihli ve 30616 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.19/3/2019 tarihinde Üniversitemiz ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı arasında fakülte binasının yapım ve bağışlama protokolü imzalanmıştır. Söz konusu protokol gereği; Cumhurbaşkanlığı Makamının 17/4/2019 tarihli ve 967 sayılı Kararının 2 nci maddesi ile; fakültemizin adı “Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi” olarak değiştirilmiştir. Bu Cumhurbaşkanlığı Kararı 18/4/2019 tarihli ve 30749 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir. Fakültemiz binasının yapım iş ve işlemlerine Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından 7/5/2019 tarihi itibariyle başlanmıştır. Fakültemiz; toplam 11.998 m2 (bodrum+zemin+3 kat) kapalı alan, 9 klinik ve 116 ünitten oluşmaktadır. Fakültemizde; Klinik Bilimler (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; Protetik Diş Tedavisi, Ortodonti; Çocuk Diş Hekimliği; Endodonti; Periodontoloji; Diş Hastalıkları ve Tedavisi ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi) Bölümünde 8 adet Dr. Öğr. Üyesi bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Diş Hekimliği programı bütünleşik bir programdır. Eğitim planındaki klinik staj uygulamaları dahil tüm dersleri başarı ile tamamlayan mezunlara Diş Hekimliği alanında yüksek lisans derecesi verilir.
Kabul Koşulları
Bu programa kabul edilebilmek için Türk Ortaöğretim Eğitimini veya yurtdışında muadil bir eğitimi tamamlamış ve ÖSYM’nin yaptığı üniversite giriş sınavından yeterli puanı almış olmak gerekmektedir.
Üniversitemiz tarafından belirlenen ulusal ya da uluslararası sınavlarla kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci kabul şartları ve kontenjanları, her yıl web sayfasında ilan edilir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) ile başarılı olanlar uzmanlık programlarında ve lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesinde programdan mezun olabilmek için 5 yıl sonunda:
- Teorik ve pratik derslerden her yıl en az 60 kredi (AKTS) olmak üzere toplam 300 kredi (AKTS) tamamlamış olmak gerekmektedir.
- Öğrencilerin 4. ve 5. sınıftaki klinik uygulamalarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olan diş hekimleri; ağız diş sağlığı merkezlerinde, sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde, özel hastanelerde, polikliniklerde, muayenehanelerde ve üniversitelere bağlı fakültelerde görev alabilirler. Program mezunları Diş Hekimliğinde Uzmanlık sınavı sonucunda uzmanlık eğitimi görüp üniversitelerde görev alabilirler. Ayrıca program mezunlarının doktora yaptıktan sonra fakültelerde öğretim görevlisi olarak da çalışması mümkündür.
Ölçme ve Değerlendirme
Yıllık dersler için en az 2 ara sınav, 1 final ve 1 bütünleme sınavı mevcuttur. Dönemlik dersler için 1 ara sınav, 1 final ve 1 bütünleme yapılmaktadır.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=12587