İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ


Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Esra Nur ÖZCAN
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Melek Havva KILÇIK
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Esra Nur ÖZCAN
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Mustafa KILIÇ
Sekreter
Yüksekokul Sekreteri Bülent DOĞAN
Tarihçe
Yüksekokulumuz, 2010 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Çocuk Gelişimi ve Yaşlı Bakımı programları açılarak eğitim öğretime başlamıştır. İş ve Uğraşı Terapisi programı 2021-2022 güz dönemi itibarı ile eğitim-öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Önlisans/Sağlık Teknikeri
Kabul Koşulları
ÖSYM'nin yapmış olduğu TYT sınavından yeterli puanı almak
Üst Kademeye Geçiş
ÖSYM nin yapmış olduğu DGS sınavından yeterli puanı alanlar ve lisans tamamlama ile gerekli şartı sağlayanlar Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmetler lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programda öngörülen mezuniyeti için gerekli olan dersleri almış ve başarmış olması, 120 krediyi tamamlaması uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlaması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.

Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olan öğrenciler Sağlık bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, fizik tedavi merkezlerinde, özel klinikler, evde sağlık hizmeti veren kurumlar, huzurevleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, kreşler, duyu bütünleme merkezleri, hippoterapi merkezleri ve okullarda çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için en az bir ara sınav ve bir yarıyıl/ yıl sonu sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavından başarısız olan öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilir. Yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavlarına girmeyen ve 40'ın altında puan alan öğrenciler başarısız kabul edilir. Yarıyıl/ yıl sonu ve bütünleme sınavlarına girebilmek için, devam koşulunu yerine getirmek ve uygulamalarda başarılı olmak gerekir. Sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl içi değerlendirmelerinin %40 ve yarıyıl/ yılsonu sınavı veya bütünleme sınavı notunun %60'ının toplanması ile virgülden sonra iki basamak alınarak dersin başarı ortalaması belirlenir. Uygulamalı derslerden başarılı olmak için uygulama notunun 60 ve üzeri olması gerekir. Dersin başarı notu, dersin başarı ortalaması esas alınarak bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak hesaplanır. Geçme notu 60'tır.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=12604