ELEKTRİK - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine bağlı Ermenek Meslek Yüksekokulumuz;  Selçuk Üniversitesine bağlı olarak 12.12.1990 yılında kurulmuştur. 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Elektrik programı kurulmuştur. 29.05.2007 tarihinde üniversitemiz kurularak Ermenek Meslek Yüksekokulu olarak adını almıştır. 2014-2015 öğretim yılında Elektrik programı ikinci öğretim programı açılmıştır ve 2015-2016 yılında ikinci öğretim programı öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılmıştır. Elektrik Bölümü normal öğretim programı öğretime devam etmektedir.
Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Hüseyin AY
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr. Gör. HÜSEYİN AY
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Ali CAN
Sekreter
Yüksekokul Sekreteri ALİ DAĞATAN
Tarihçe
Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesine bağlı Ermenek Meslek Yüksekokulumuz; Selçuk Üniversitesine bağlı olarak 12,12,1990 yılında kurulmuştur. 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Elektrik programı kurulmuştur. 29/ Mayıs/2007 tarihinde üniversitemiz kurularak Ermenek Meslek Yüksekokulu olarak adını almış ve eğitim öğretime hala devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Ön Lisans
Kabul Koşulları
ÖSYM tarafından yerleştirilmiş olmak.
Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir. Daha fazla bilgi için Kurumsal Bilgileri menüsünde yer alan Lisans ve Ön Lisans Kabul Prosedürleri ve Kayıt Prosedürleri bölümünü ziyaret ediniz.
Üst Kademeye Geçiş
DGS ile lisans yapılabilir.
Mezuniyet Koşulları
120 AKTS'yi sağlamak, genel not ortalaması en az 2.00, müfredatındaki tüm dersleri geçmiş olmak ve 8 AKTS' li zorunlu staj yapmak.
Mezun İstihdam Olanakları
: Meslek elemanları kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, bağımsız olarak da çalışabilmektedirler. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş., Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Devlet Su İşleri, Makine Kimya Enstitüsü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarla, başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler.
Özel sektörde
* İnşaat sektöründe, bina içi tesisat ve aydınlatma sistemlerinde,
* İnşaat sektöründe bina dışı elektrik dağıtım ve iletim sistemlerinde,
* Fabrika otomasyon sistemlerinde,
* Transformatör bakım ve onarım işlerinde,
* Gemilerde, deniz ulaşım araçlarında,
* Otomotiv sektöründe,
* Fabrikaların elektrikli cihaz bakım-onarım ve diğer tesisat işlerinde,
* Elektrikli Tıbbi cihazların bakım, onarım ve işletilmelerinde,
* Elektriğin kullanıldığı her türlü cihazın kullanım, işletim ve onarım işlerinde, çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar 100 üzerinden değerlendirilip vizenin %40'ı, finalin %60'ı alınarak çan sistemine göre ortalamanın üzerinde olan öğrenciler geçer.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=535