GIDA TEKNOLOJİSİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

GIDA TEKNOLOJİSİ



Gıda Teknolojisi Programın amacı, gıdalarda tarladan sofraya kadarki tüm süreçleri kapsayacak şekilde, gıda hammaddeleri, gıdaların bileşimi, işlenmesi, fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Gıda Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÖKMEN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÖKMEN
BEK Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÖKMEN
Sekreter
Memur Ahmet GÜRBÜZKOL
Tarihçe
Gıda Teknolojisi Programı Selçuk Üniversitesine bağlı olarak 30.03.1987 tarihli Yükseköğretim Kurulu Kararı ile Gıda Kalitesi ve Sağlık Kontrolü” (Gıda Teknolojisi) Programı ile eğitim-öğretime başlamıştır. Gıda Teknolojisi Programı 2007 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kurulmasıyla aynı yıl bu üniversiteye bağlanmıştır.
Kazanılan Derece
ÖN LİSANS MEZUNU
Kabul Koşulları
ÖSYM SINAVI SONUCUNDA YERLEŞTİRİLMİŞ OLMAK
Üst Kademeye Geçiş
DGS SINAVI İLE
Mezuniyet Koşulları
EN AZ 2.00 NOT ORTALAMASI ILE MÜFREDATTAKI TÜM DERSLERI BAŞARMIŞ OLMAK VE STAJ UYGULAMASINI BAŞARIYLA TAMAMLAMIŞ OLMAK.
Mezun İstihdam Olanakları
KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM EDİLEBİLİR, KENDİ İŞ YERİNİ AÇABİLİR.
Ölçme ve Değerlendirme
SINAVLAR 100’LÜ NOT ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLİP YARIYIL İÇİ DEĞERLENDİRMELERİNİN %40’I İLE YARIYIL SONU DEĞERLENDİRMELERİNİN %60 TOPLAMININ 60 OLMASI GEREKİR.



https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=553