Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300101MATEMATİK IZorunlu5------------
1300102FİZİK IZorunlu5------------
1300103GIDA BİYOLOJİSİZorunlu5------------
1300104GENEL KİMYAZorunlu5------------
1300106TÜRK DİLİ IZorunlu-------5-----
1300107YABANCI DİL (İNGİLİZCE) IZorunlu-------5-----
1300108ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZorunlu---------5---
1300109GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ VE MESLEKİ ETİKZorunlu5444444444444
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300201MATEMATİK IIZorunlu5------------
1300202FİZİK IIZorunlu5------------
1300203ORGANİK KİMYAZorunlu5------------
1300206TÜRK DİLİ IIZorunlu-------5-----
1300207YABANCI DİL (İNGİLİZCE) IIZorunlu-------45----
1300208ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZorunlu---------5---
1300217TEKNİK ÇİZİMZorunlu5-------5----
1300218TEMEL LABORATUVAR UYGULAMALARIZorunlu----43-------
[G] SEÇMELİ 2SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK)Seçmeli
1300219MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARISeçmeliSEÇMELİ 2-------------
1300220HAVACILIK TEKNOLOJİSİ VE MODEL UÇAK YAPIMISeçmeliSEÇMELİ 2112331121112-
1300221TÜRK HALK KÜLTÜRÜ VE HALK OYUNLARI ANTRENMAN BİLGİSİSeçmeliSEÇMELİ 2-------------
1300222EBRU ISeçmeliSEÇMELİ 2-------------
1300223BEDEN EĞİTİMİ VE SPORSeçmeliSEÇMELİ 2-------------
1300224İLK YARDIMSeçmeliSEÇMELİ 2-------------
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300306ANALİTİK KİMYA Zorunlu5---43-3-----
1300307ANALİTİK KİMYA UYGULAMALARIZorunlu5---43-3-----
1300308MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİZorunlu55---5-------
1300309KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİZorunlu55-----------
1300310FİZİKOKİMYAZorunlu55-----------
1300311İSTATİSTİK VE DENEYSEL TASARIMZorunlu--3-5--2-----
1300312GENEL MİKROBİYOLOJİZorunlu-------------
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300407GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI Zorunlu44-----------
1300408ALETLİ GIDA ANALİZLERİZorunlu5555555555555
1300409UYGULAMALI GIDA ANALİZLERİZorunlu5555555555555
1300410AKIŞKANLAR MEKANİĞİZorunlu54----3-1----
1300411GIDA MİKROBİYOLOJİSİZorunlu43--33-3-----
1300412MİKROBİYOLOJİ UYGULAMALARIZorunlu-------5-----
1300413TERMODİNAMİKZorunlu55-----------
[G] FORMASYON_4FORMASYON DERSLERİSeçmeli
FRM1341EĞİTİME GİRİŞ (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_4555444555----
FRM1342EĞİTİM PSİKOLOJİSİ (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_4-------------
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300514GIDA BİYOTEKNOLOJİSİZorunlu43--33-3-----
1300515İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ IZorunlu4444444443---
1300516ISI VE KÜTLE AKTARIMIZorunlu54----3-1----
1300517BESLENME İLKELERİZorunlu1--5-----3-4-
1300518UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK IZorunlu555--5-------
1300519MESLEKİ İNGİLİZCE IZorunlu44-----------
[G] FORMASYON_5FORMASYON DERSLERİSeçmeli
FRM1351ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_5-------------
FRM1352ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_5-------------
[G] SEÇMELİ 5SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK)Seçmeli
1300520YENİLİKÇİ GIDA TEKNOLOJİLERİSeçmeliSEÇMELİ 54--4-------3-
1300521FONKSİYONEL VE ORGANİK GIDALARSeçmeliSEÇMELİ 5-5555--------
1300522HELAL GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİSeçmeliSEÇMELİ 54------------
1300523GIDA SANAYİ EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİSeçmeliSEÇMELİ 5--555555----5
1300524TEKNOGİRİŞİMSeçmeliSEÇMELİ 5435455-------
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300616GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLERZorunlu55555--------
1300617TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİZorunlu23-5-2-1-----
1300618MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİZorunlu34-5555------
1300619İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ IIZorunlu4444434333---
1300620GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI IZorunlu-------------
1300621UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ IIZorunlu----------5--
1300622BİLİMSEL YAZIM VE SUNUM TEKNİKLERİZorunlu5------------
[G] FORMASYON_6FORMASYON DERSLERİSeçmeli
FRM1361SINIF YÖNETİMİ (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_65554555555455
FRM1362EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_6-------------
[G] SEÇMELİ 6SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK)Seçmeli
1300623ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 644-5---------
1300624GIDA ÜRETİM MAKİNE VE EKİPMANLARI (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 6-5555------5-
1300625GIDA BESLENME SAĞLIK İLİŞKİLERİSeçmeliSEÇMELİ 61--5-------4-
1300626MESLEKİ İNGİLİZCE IISeçmeliSEÇMELİ 6------335----
1300627HİJYEN SANİTASYON VE HACCP (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 6--5555----55-
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300713SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİZorunlu4425242322222
1300714YAĞ İŞLEME TEKNOLOJİSİZorunlu45555----5-5-
1300715ET İŞLEME TEKNOLOJİSİZorunlu4--555-------
1300716GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI IIZorunlu-454-4-4---3-
1300717GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI IZorunlu-454-4-4---3-
1300718BİTİRME TEZİ IZorunlu--5-43453----
[G] FORMASYON_7FORMASYON DERSLERİSeçmeli
FRM1371REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİM (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_7-------------
FRM1372ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_7-------------
FRM1373ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_7,FORMASYON_7 (ÖGR_UY)-------------
[G] FORMASYON_7 (ÖGR_UY)FORMASYON DERSLERİ (ÖĞRETMENLİK UYG.)Seçmeli
FRM1373ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_7,FORMASYON_7 (ÖGR_UY)-------------
[G] SEÇMELİ 7SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK)Seçmeli
1300719KAHVALTILIK TAHIL VE ÇEREZ ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 745-5---------
1300720BİSKÜVİLİK VE MAKARNALIK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİSeçmeliSEÇMELİ 723-5---------
1300721YAŞ MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 7-55555-----5-
1300722BİYOAYIRMA TEKNİKLERİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 744-5---------
1300723GIDALARIN SOĞUKTA MUHAFAZASISeçmeliSEÇMELİ 7355222222345-
1300724GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE BİYOKORUMASeçmeliSEÇMELİ 74344455514444
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13
1300813ÜRÜN GELİŞTİRME VE DUYUSAL DEĞERLENDİRMEZorunlu-5555--------
1300814GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI IIZorunlu-454-4-4---3-
1300815ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİZorunlu-5555--------
1300816GIDA AMBALAJLAMA VE MUHAFAZA İLKELERİ Zorunlu4--4-------3-
1300817BİTİRME TEZİ IIZorunlu--5-43453----
1300818GIDA KODEKSİ VE KATKI MADDELERİZorunlu1--5-------4-
[G] FORMASYON_8FORMASYON DERSLERİSeçmeli
FRM1381ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (FORMASYON)SeçmeliFORMASYON_8-------------
[G] SEÇMELİ 8SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK)Seçmeli
1300819SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 843-5---------
1300820MARGARİN VE ENDÜSTRİYEL YAĞLAR TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 8-55555-------
1300821FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 844-5---------
1300822BİYOPOLİMERLER (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 845---------5-
1300823KANATLI VE SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİSeçmeliSEÇMELİ 84444444444444
1300824HAZIR YEMEK ÜRETİMİ VE MUTFAK YÖNETİMİ (SEÇMELİ)SeçmeliSEÇMELİ 85555-555--555

* İlişki düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir


https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progCourseMatrix.aspx?curSunit=12325&lang=tr