| 1.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300101 | MATEMATİK I | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300102 | FİZİK I | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300103 | GIDA BİYOLOJİSİ | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300104 | GENEL KİMYA | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300106 | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - |
| 1300107 | YABANCI DİL (İNGİLİZCE) I | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - |
| 1300108 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - |
| 1300109 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ VE MESLEKİ ETİK | Zorunlu | | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| 2.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300201 | MATEMATİK II | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300202 | FİZİK II | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300203 | ORGANİK KİMYA | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300206 | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - |
| 1300207 | YABANCI DİL (İNGİLİZCE) II | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | 4 | 5 | - | - | - | - |
| 1300208 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - |
| 1300217 | TEKNİK ÇİZİM | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - |
| 1300218 | TEMEL LABORATUVAR UYGULAMALARI | Zorunlu | | - | - | - | - | 4 | 3 | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] SEÇMELİ 2 | SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK) | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| 1300219 | MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI | Seçmeli | SEÇMELİ 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300220 | HAVACILIK TEKNOLOJİSİ VE MODEL UÇAK YAPIMI | Seçmeli | SEÇMELİ 2 | 1 | 1 | 2 | 3 | 3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | - |
| 1300221 | TÜRK HALK KÜLTÜRÜ VE HALK OYUNLARI ANTRENMAN BİLGİSİ | Seçmeli | SEÇMELİ 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300222 | EBRU I | Seçmeli | SEÇMELİ 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300223 | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | SEÇMELİ 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300224 | İLK YARDIM | Seçmeli | SEÇMELİ 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 3.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300306 | ANALİTİK KİMYA | Zorunlu | | 5 | - | - | - | 4 | 3 | - | 3 | - | - | - | - | - |
| 1300307 | ANALİTİK KİMYA UYGULAMALARI | Zorunlu | | 5 | - | - | - | 4 | 3 | - | 3 | - | - | - | - | - |
| 1300308 | MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ | Zorunlu | | 5 | 5 | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300309 | KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ | Zorunlu | | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300310 | FİZİKOKİMYA | Zorunlu | | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300311 | İSTATİSTİK VE DENEYSEL TASARIM | Zorunlu | | - | - | 3 | - | 5 | - | - | 2 | - | - | - | - | - |
| 1300312 | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 4.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300407 | GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI | Zorunlu | | 4 | 4 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300408 | ALETLİ GIDA ANALİZLERİ | Zorunlu | | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| 1300409 | UYGULAMALI GIDA ANALİZLERİ | Zorunlu | | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| 1300410 | AKIŞKANLAR MEKANİĞİ | Zorunlu | | 5 | 4 | - | - | - | - | 3 | - | 1 | - | - | - | - |
| 1300411 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | | 4 | 3 | - | - | 3 | 3 | - | 3 | - | - | - | - | - |
| 1300412 | MİKROBİYOLOJİ UYGULAMALARI | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - |
| 1300413 | TERMODİNAMİK | Zorunlu | | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] FORMASYON_4 | FORMASYON DERSLERİ | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| FRM1341 | EĞİTİME GİRİŞ (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - |
| FRM1342 | EĞİTİM PSİKOLOJİSİ (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_4 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 5.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300514 | GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ | Zorunlu | | 4 | 3 | - | - | 3 | 3 | - | 3 | - | - | - | - | - |
| 1300515 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I | Zorunlu | | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | - | - | - |
| 1300516 | ISI VE KÜTLE AKTARIMI | Zorunlu | | 5 | 4 | - | - | - | - | 3 | - | 1 | - | - | - | - |
| 1300517 | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | | 1 | - | - | 5 | - | - | - | - | - | 3 | - | 4 | - |
| 1300518 | UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK I | Zorunlu | | 5 | 5 | 5 | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300519 | MESLEKİ İNGİLİZCE I | Zorunlu | | 4 | 4 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] FORMASYON_5 | FORMASYON DERSLERİ | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| FRM1351 | ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| FRM1352 | ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] SEÇMELİ 5 | SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK) | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| 1300520 | YENİLİKÇİ GIDA TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | SEÇMELİ 5 | 4 | - | - | 4 | - | - | - | - | - | - | - | 3 | - |
| 1300521 | FONKSİYONEL VE ORGANİK GIDALAR | Seçmeli | SEÇMELİ 5 | - | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300522 | HELAL GIDA VE GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | SEÇMELİ 5 | 4 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300523 | GIDA SANAYİ EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | SEÇMELİ 5 | - | - | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | 5 |
| 1300524 | TEKNOGİRİŞİM | Seçmeli | SEÇMELİ 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - |
| 6.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300616 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER | Zorunlu | | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300617 | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | | 2 | 3 | - | 5 | - | 2 | - | 1 | - | - | - | - | - |
| 1300618 | MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | | 3 | 4 | - | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - |
| 1300619 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II | Zorunlu | | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | - | - | - |
| 1300620 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI I | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300621 | UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ II | Zorunlu | | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - |
| 1300622 | BİLİMSEL YAZIM VE SUNUM TEKNİKLERİ | Zorunlu | | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] FORMASYON_6 | FORMASYON DERSLERİ | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| FRM1361 | SINIF YÖNETİMİ (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_6 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 |
| FRM1362 | EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_6 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] SEÇMELİ 6 | SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK) | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| 1300623 | ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 6 | 4 | 4 | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300624 | GIDA ÜRETİM MAKİNE VE EKİPMANLARI (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 6 | - | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | 5 | - |
| 1300625 | GIDA BESLENME SAĞLIK İLİŞKİLERİ | Seçmeli | SEÇMELİ 6 | 1 | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | 4 | - |
| 1300626 | MESLEKİ İNGİLİZCE II | Seçmeli | SEÇMELİ 6 | - | - | - | - | - | - | 3 | 3 | 5 | - | - | - | - |
| 1300627 | HİJYEN SANİTASYON VE HACCP (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 6 | - | - | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | 5 | 5 | - |
| 7.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300713 | SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | | 4 | 4 | 2 | 5 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
| 1300714 | YAĞ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | 5 | - | 5 | - |
| 1300715 | ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | | 4 | - | - | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300716 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI II | Zorunlu | | - | 4 | 5 | 4 | - | 4 | - | 4 | - | - | - | 3 | - |
| 1300717 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI I | Zorunlu | | - | 4 | 5 | 4 | - | 4 | - | 4 | - | - | - | 3 | - |
| 1300718 | BİTİRME TEZİ I | Zorunlu | | - | - | 5 | - | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | - | - | - | - |
| [G] FORMASYON_7 | FORMASYON DERSLERİ | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| FRM1371 | REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİM (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_7 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| FRM1372 | ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_7 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| FRM1373 | ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_7,FORMASYON_7 (ÖGR_UY) | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] FORMASYON_7 (ÖGR_UY) | FORMASYON DERSLERİ (ÖĞRETMENLİK UYG.) | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| FRM1373 | ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_7,FORMASYON_7 (ÖGR_UY) | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] SEÇMELİ 7 | SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK) | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| 1300719 | KAHVALTILIK TAHIL VE ÇEREZ ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 7 | 4 | 5 | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300720 | BİSKÜVİLİK VE MAKARNALIK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | SEÇMELİ 7 | 2 | 3 | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300721 | YAŞ MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 7 | - | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | 5 | - |
| 1300722 | BİYOAYIRMA TEKNİKLERİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 7 | 4 | 4 | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300723 | GIDALARIN SOĞUKTA MUHAFAZASI | Seçmeli | SEÇMELİ 7 | 3 | 5 | 5 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 | - |
| 1300724 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE BİYOKORUMA | Seçmeli | SEÇMELİ 7 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 1 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| 8.Yarıyıl Ders Planı |
| Ders Kodu | Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Grup Kodu | P1 | P2 | P3 | P4 | P5 | P6 | P7 | P8 | P9 | P10 | P11 | P12 | P13 |
| 1300813 | ÜRÜN GELİŞTİRME VE DUYUSAL DEĞERLENDİRME | Zorunlu | | - | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300814 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI II | Zorunlu | | - | 4 | 5 | 4 | - | 4 | - | 4 | - | - | - | 3 | - |
| 1300815 | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | | - | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300816 | GIDA AMBALAJLAMA VE MUHAFAZA İLKELERİ | Zorunlu | | 4 | - | - | 4 | - | - | - | - | - | - | - | 3 | - |
| 1300817 | BİTİRME TEZİ II | Zorunlu | | - | - | 5 | - | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | - | - | - | - |
| 1300818 | GIDA KODEKSİ VE KATKI MADDELERİ | Zorunlu | | 1 | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | 4 | - |
| [G] FORMASYON_8 | FORMASYON DERSLERİ | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| FRM1381 | ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (FORMASYON) | Seçmeli | FORMASYON_8 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| [G] SEÇMELİ 8 | SEÇMELİ DERSLER (1 DERS SEÇİLECEK) | Seçmeli | | | | | | | | | | | | | | |
| 1300819 | SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 8 | 4 | 3 | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300820 | MARGARİN VE ENDÜSTRİYEL YAĞLAR TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 8 | - | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300821 | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 8 | 4 | 4 | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1300822 | BİYOPOLİMERLER (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 8 | 4 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - |
| 1300823 | KANATLI VE SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | SEÇMELİ 8 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| 1300824 | HAZIR YEMEK ÜRETİMİ VE MUTFAK YÖNETİMİ (SEÇMELİ) | Seçmeli | SEÇMELİ 8 | 5 | 5 | 5 | 5 | - | 5 | 5 | 5 | - | - | 5 | 5 | 5 |