| No | Program Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir: |
| 1 |
Matematik, fen ve mühendislik bilimleri ve gıda mühendisliği alanında yeterli kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur.
|
| 2 |
Edinilen kuramsal ve uygulamalı bilgileri gıda mühendisliği alanındaki problemlerin belirlenmesi, modellenmesi ve çözümlenmesinde kullanır.
|
| 3 |
Gıda mühendisliği alanında modern teknik ve araçları kullanarak ürün ve süreç tasarlamaya yönelik proje hazırlar, yürütür ve sonuçlandırır.
|
| 4 |
Gıda hammaddelerinin teknolojik özelliklerini tanımlayarak duyusal ve besleyicilik değeri yüksek güvenli gıdaların üretilebilmesi amacıyla uygun hammadde ve işleme teknolojilerini seçer ve geliştirir.
|
| 5 |
Gıda mühendisliğini ilgilendiren farklı alanlarda deney tasarlama, uygulama, veri toplama, analiz etme, yorumlama ve ulaşılan sonuçları ilgili alanda uygulama becerisine sahip olur.
|
| 6 |
Gıda mühendisliğini ilgilendiren alanlarda disiplin içi ve disiplinler arası bireysel çalışma ve takım çalışması yapar.
|
| 7 |
Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyerek teknik ve sosyal konularda güncel gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
|
| 8 |
Modern bilgi ve iletişim tekniklerini kullanarak alanında sözlü, yazılı ve görsel olarak etkin iletişim kurar.
|
| 9 |
En az bir yabancı dili alanındaki bilgileri izleyebilecek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek düzeyde bilir.
|
| 10 |
Evrensel düzeyde mesleki etik ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip olur.
|
| 11 |
Gıda Mühendisliği alanındaki uygulamalarda, çalışanların sağlığı ile çevre ve iş güvenliği konularında yeterli bilgiye ve mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur.
|
| 12 |
Gıda güvenliği, güvencesi, kalitesi ve tüketici sağlığı konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olur.
|
| 13 |
Girişimcilik ve yöneticilik yeteneklerine sahip olur.
|