Program Yeterlikleri
NoProgram Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
1 Matematik, fen ve mühendislik bilimleri ve gıda mühendisliği alanında yeterli kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur.
2 Edinilen kuramsal ve uygulamalı bilgileri gıda mühendisliği alanındaki problemlerin belirlenmesi, modellenmesi ve çözümlenmesinde kullanır.
3 Gıda mühendisliği alanında modern teknik ve araçları kullanarak ürün ve süreç tasarlamaya yönelik proje hazırlar, yürütür ve sonuçlandırır.
4 Gıda hammaddelerinin teknolojik özelliklerini tanımlayarak duyusal ve besleyicilik değeri yüksek güvenli gıdaların üretilebilmesi amacıyla uygun hammadde ve işleme teknolojilerini seçer ve geliştirir.
5 Gıda mühendisliğini ilgilendiren farklı alanlarda deney tasarlama, uygulama, veri toplama, analiz etme, yorumlama ve ulaşılan sonuçları ilgili alanda uygulama becerisine sahip olur.
6 Gıda mühendisliğini ilgilendiren alanlarda disiplin içi ve disiplinler arası bireysel çalışma ve takım çalışması yapar.
7 Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyerek teknik ve sosyal konularda güncel gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
8 Modern bilgi ve iletişim tekniklerini kullanarak alanında sözlü, yazılı ve görsel olarak etkin iletişim kurar.
9 En az bir yabancı dili alanındaki bilgileri izleyebilecek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek düzeyde bilir.
10 Evrensel düzeyde mesleki etik ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip olur.
11 Gıda Mühendisliği alanındaki uygulamalarda, çalışanların sağlığı ile çevre ve iş güvenliği konularında yeterli bilgiye ve mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur.
12 Gıda güvenliği, güvencesi, kalitesi ve tüketici sağlığı konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olur.
13 Girişimcilik ve yöneticilik yeteneklerine sahip olur.




https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progLearnOutcomes.aspx?curSunit=12325&lang=tr